Leading Insights in de pers

Wie neemt de leiding?

In de podcastserie 'De sofa van Nathan Kahan' is Katrien Fransen aan het woord over haar onderzoekslijn rond gedeeld leiderschap, gericht op het identificeren en ontwikkelen van het leiderschapspotentieel binnen sportteams, organisaties én de academische sector.

Podcast, April 2022

Gedeeld leiderschap in het lerarenteam zoals in een voetbalploeg

Binnen dit interview worden inzichten gedeeld in hoe gedeeld leiderschap ook binnen de onderwijscontext een meerwaarde kan betekenen, zowel op klasniveau als binnen het lerarenteam.

Interview in Klasse, 19 juni 2018

Who’s in charge here? The case for shared leadership.

Een interview van Andy Gillham met Katrien Fransen rond haar onderzoekslijn rond gedeeld leiderschap.

Podcast, Bridging The Gap, 2 januari 2017

Beter vier bazen op de vloer, dan één die alles doet.

Dit interview brengt inzicht in hoe onze bevindingen vanuit de sportwereld naadloos kunnen vertaald worden naar de werkvloer.

Interview in Het Nieuwsblad, 31 juli 2017

Kapitein is niet noodzakelijk beste leider, gedeeld leiderschap blijkt effectiever

Radio-interview met Katrien Fransen in het programma 'Bonus' op Radio 1 met Kristien Bonneure rond het belang van gedeeld leiderschap binnen de sport en op de werkvloer.

Radio-interview, Bonus - Radio 1, 29 juli 2017

Manager niet altijd de beste leider

Interview met businessmagazine ManagementTeam rond het belang van gedeeld leiderschap en de verschillende leiderschapsrollen die worden opgenomen. Ook de toepassing van onze Shared Leadership Mapping binnen organisaties en de kracht van een gedeeld ‘wij’-gevoel komen aan bod.

ManagementTeam.be, september 2016

Finale Vlaamse PhD Cup

Katrien Fransen nam deel aan de eerste Vlaamse PhD Cup en behaalde daarbij een 4de plaats. Het volgende videofragment, het interview door Ivan De Vadder, alsook het populariserende artikel maakten deel uit van deze deelname.

Kempense onderzoekster neemt deel aan prestigieuze Vlaamse PhD Cup: “Duivels hebben echte aanvoerders nodig”

Interview met Katrien Fransen naar aanleiding van haar finaleplaats binnen de eerste Vlaamse PhD Cup, een wedstrijd waarin wetenschappelijk onderzoek vertaald wordt naar het brede publiek.

Interview in Nieuwsblad, 28 september 2016 & KU Leuven Blogt, 21 september 2016

Onderzoekster Katrien Fransen over leiderschap in de sport: Coach wijst vaak de verkeerde aan als kapitein

Onderzoeksinzichten tonen aan dat de aanvoerdersband slechts zelden naar de sterkste arm gaat. Eerder dan de kapitein, zijn het dus andere spelers binnen het team ─ de informele leiders ─ die het leiderschap op zich nemen, zowel op als naast het veld.

Interview in De Standaard, 9 september 2014

Captain, maar geen leider

Artikel in wetenschapsmagazine EOS over de rol van de kapitein in sportteams. Hoewel kapiteins de officiële aanvoerder zijn van hun team, worden zij slechts in 1 op 100 teams ook als beste leiders gezien door hun teamgenoten en coach. Het artikel belicht waarom de kapiteins dan wel als kapitein gekozen worden.

EOS, 24 januari 2013